Afvallen met hypnose

Afvallen is een hele opgave. Inmiddels zijn er heel wat manieren om af te vallen en elk jaar komen er weer nieuwe manieren bij. Maar natuurlijk werken ze niet allemaal, misschien wel tijdelijk, maar er komt bijna altijd een terugval en dat is zeer vervelend. Door je levensstijl aan te passen kom je al een heel end.

Door meer te bewegen, gezonder te eten, en op te letten op de hoeveelheid biertjes/wijntjes in het weekend zet je al een grote stap in de goede richting. Maar dit zijn geen makkelijke wijzigingen als je altijd anders hebt geleefd. Het vraagt veel inzet en een grote wilskracht om succesvol en blijvend af te vallen. Maar wat je misschien niet wist. met behulp van hypnose kan je het allemaal stukken makkelijker maken.

Wat is hypnose?

Denk nu bij hypnose niet alleen aan de entertainment van vroeger en wat er over op tv te zien was. Nee, denk hierbij dat hypnotherapie. Een therapie van ontspanning en concentratie die jou een rustig en een kalm gevoel geeft. Hierbij ben je in onderbewustzijn waarop jij je beter kan concentreren op dingen die je wilt veranderen. Zo kan je dus bij hypnose ook concentreren op het afvallen.

Hoe gaat hypnose in zijn werk?

Tijdens een afspraak met een hypnotiseur krijg je het gevoel dat je even weg bent. Dat gevoel wanneer je in de auto een bepaalde route aflegt die je de afgelopen jaren al heel vaak hebt gereden en waar je jezelf achteraf van afvraagt hoe het komt dat je al thuis bent. Alsof je het gevoel hebt dat je op de automatische piloot hebt gereden. Dat gevoel zul je ook krijgen als je onder hypnose word gebracht. Tijdens die trans laat de hypnotiseur jou volledig concentreren op het afvallen.

Hoe werkt hypnose bij afvallen?

Door hypnose word je mindset dus onbewust meer gefocust op iets wat jij wilt veranderen, in dit geval afvallen. Dit kan het er voor zorgen dat (sommige) voeding niet meer dezelfde aantrekkingskracht op jou heeft of dat het voelt alsof je veel sneller vol zit. Bij een hypnotiseur, zal er tijdens de therapie een virtuele maagband bij jou geplaatst worden. Die maagband kan er dus voor zorgen dat je onbewust minder gaat eten dan dat je eerst deed, omdat je bijvoorbeeld nu bij een halve portie al vol zit.

Waarom afvallen met hypnose?

Door gebruik te maken van hypnose tijdens het afvallen, zul je niet onnodig geld weggeven aan speciaal dieet voedsel of bepaalde fitnessapparatuur. Ook zul je ervaren dat het afvallen op een veel relaxtere manier zal voorlopen omdat je er onbewust meer mee bezig bent. Uiteindelijk zal het voor minder stress zorgen, je zelfvertrouwen vergroten en bespaar je er geld mee.

Als je er voor gekozen hebt om hypnose te gaan gebruiken voor het afvallen, zorg dan wel dat je er met de juiste instelling in gaat. Zorg dat je gemotiveerd bent, doorzettingsvermogen toont en bereid bent om je levensstijl aan te passen.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Blog