Bijna iedereen komt ooit in zijn of haar leven in aanraking met fysiotherapie

Ggzforum.nl Fysio

Fysiotherapie is bij bijna iedereen wel bekend. Of we het nu willen of niet, de meeste mensen komen vroeg of laat in hun leven weleens in aanraking met fysiotherapie. Fysiotherapie is dan ook een relatief breed begrip en niet iedereen is bekend met de verschillende disciplines binnen de fysiotherapie.

Fysiotherapie heeft zowel te maken met pijnbestrijding, als ook met het voorkomen van klachten en het revalideren als gevolg van bijvoorbeeld een sportblessure of een operatie. Er zijn verschillende manieren waarop je in aanraking kan komen met een fysiotherapeut. De meeste mensen worden doorgaans doorverwezen door een huisarts of een behandelend arts in het ziekenhuis, maar het is ook mogelijk om direct in contact te komen met een fysiotherapiepraktijk zonder doorverwijzing.

Fysiotherapie is erop gericht om iedereen pijnvrij te laten bewegen

Beweging en mobiliteit is voor iedereen een groot goed. Veel mensen staan hier niet bij stil en realiseren zich pas op een later moment wanneer deze mobiliteit wordt aangetast hoe belangrijk dit eigenlijk is.

Soms denken mensen weleens dat een fysiotherapeut alleen kan helpen bij plotselinge klachten bij een ongeval of een blessure, maar dat is niet de enige situatie. Een fysiotherapeut richt zich namelijk ook op de behandeling van chronische aandoeningen of bijvoorbeeld problemen met de houding. Een fysiotherapeut is erop gericht om de behandeling zo efficiƫnt mogelijk te laten verlopen en ervoor te zorgen dat er weer zo goed als mogelijk pijnvrij bewogen kan worden.

Verenigingen en bedrijven nemen steeds vaker zelf een fysio in de arm

Er zijn verschillende fysiotherapeuten die hun eigen praktijk hebben of deze delen met bijvoorbeeld een huisarts. Het is echter ook mogelijk om op locatie gebruik te maken van een fysiotherapeut of zelfs deze thuis langs te laten komen. Vooral in de ouderenzorg is dit vaak prettig dat deze mogelijkheid er is. Het is beschikbaar in het hele land van Fysiotherapie Doetinchem tot aan, fysiotherapie Helmond.

Door de vele specialismes binnen de fysiotherapie, zien we ook steeds meer bedrijven en verenigingen die hun eigen specialist in dienst hebben. Zo zijn er diverse kantoren die een bedrijfsfysio in dienst hebben die zich richt op een gezonde levensstijl. Dit kan bijvoorbeeld helpen wanneer je veel op kantoor werkt en het aannemen van een goede houding hierbij belangrijk is. Daarnaast zijn de meeste sportclubs en verengingen ook voorzien van hun eigen sportfysiotherapeut die kan helpen bij de behandeling van blessures en ook assisteert bij massages en het revalideren van langdurige sportblessures.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Blog