Het plaatsen van een virtuele maagband

Het plaatsen van een virtuele maagband

Wanneer je wilt afvallen zonder een dieet te moeten volgen is een virtuele maagband de ideale oplossing. Dit is een nieuwe techniek die van oorsprong uit Engeland komt, maar ook in Nederland steeds vaker toegepast wordt. In deze blog leggen we hier meer over uit.

Wat is een virtuele maagband

Door het plaatsen van een virtuele maagband wordt je onderbewustzijn vertelt dat er een band om je maag is gevestigd. Op deze manier zul je zonder fysieke procedure geloven dat je maag kleiner is geworden, terwijl er in werkelijkheid niks veranderd is. Doordat je maag denkt kleiner te zijn, zul je eerder een voldaan gevoel krijgen tijdens het eten. Op deze manier zul je minder snel het idee hebben een vol bord perse leeg te eten of nog eens op te scheppen terwijl je eigenlijk al vol zit. Hierdoor is het mogelijk om af te vallen zonder een dieet te moeten volgen. 

Het plaatsen van een virtuele maagband

Voor het plaatsen van een virtuele maagband zijn verschillende sessies nodig. Ook al zal elke hypnotherapeut zijn eigen werkwijze hebben, worden over het algemeen de onderstaande sessies gevolgd.

Sessie 1: Intake gesprek

Tijdens de eerste sessie zal een intake gesprek plaatsvinden. Tijdens dit gesprek wordt er besproken waarom je wilt afvallen, en de redenen waarom dit tot nu toe nog niet gelukt is. Daarnaast wordt er uitgelegd wat hypnotherapie inhoudt en hoe het plaatsen van de virtuele maagband zal verlopen.

Sessie 2: Het plaatsen van de virtuele maagband

Om de virtuele maagband te plaatsen zal je eerste onder hypnose gebracht worden. Daarna zal de hypnotherapeut je vertellen dat je maag verkleind wordt door een operatie. Je onderbewustzijn zal verteld worden dat er een bandje om je maag geplaatst wordt waardoor je maag kleiner is dan voorheen. Wanneer je naar huis gaat zul je een geluidsopname mee krijgen waar je gedurende vier weken elke dag naar moet luisteren. Dit versterkt het effect en zal ervoor zorgen dat de virtuele maagband langdurig zal werken. 

Sessie 3: Evaluatie

Tijdens de derde sessie zal geƫvalueerd worden hoe de virtuele maagband bevalt en hoe het gaat met afvallen. Eventuele problemen zullen besproken en aangepakt worden. Daarnaast zal ook besproken worden of het nodig is om de virtuele maagband strakker te zetten, en hoe je dit in de toekomst ook zelf kan doen.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Blog