Maaltijden in de ouderenzorg

Gezonde maaltijden in de ouderenzorg is een belangrijk thema. Als aanbieder van zorg wilt u uw bewoners graag een lekkere en gezonde maaltijden aanbieden waarbij geldt, “zoveel mensen, zoveel wensen”. 

Er wordt door instellingen echter steeds vaker de vraag gesteld: gaan we als instelling nog zelf koken of laten wij dit over aan een professioneel bedrijf zodat wij ons meer op de zorg kunnen richten. Om verschillende redenen kiezen steeds meer instellingen voor het laatste. Zij laten gespecialiseerde bedrijven de maaltijden verzorgen. Bekende aanbieders in deze markt zijn onder andere Uitgekookt, Apetito en Food Connect. Het betreft ervaren partijen met veel ervaringen in verschillende sectoren.

Maaltijden op maat voor ouderen

De koks van deze bedrijven bereiden de maaltijden dagvers en op ambachtelijke wijze, waarbij gekozen wordt voor verse ingrediënten. De bewoners van uw instelling kunnen kiezen uit een ruim assortiment waarbij ook voor persoonlijke voedingswensen zoals natriumarm, glutenvrij, vegetarisch of gemalen maaltijden gekozen kan worden.

Deze aanbieders denken graag met uw organisatie mee en luisteren naar wat voor uw organisatie belangrijk is. Door deze manier van samenwerking weten zij wat er in uw organisatie leeft en zijn zin in staat om een maatwerk oplossing aan te bieden. Dit genereert niet alleen dat uw bewoners een verantwoorde maaltijd eten maar ook dat zij u een oplossing bieden in advisering, logistiek en organisatie. Samen komen we tot de oplossing. 

Welke maaltijdservices zijn er?

In Nederland zijn er inmiddels flink wat aanbieders van maaltijden aan huis voor senioren. Bijvoorbeeld Apetito, Food Connect en Uitgekookt. Waar de kant-en-klaar maaltijden voor ouderen voorheen vaak erg ongezond waren (veel zout), is dat nu wel anders. Het is nog steeds een belangrijke vraag waar veel discussie over is. De meeste maaltijdservices werken met dagverse producten, en worden koelvers geleverd. De diepvriesmaaltijd is dan ook op zijn retour.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Blog